Підтримати нас

Баканов: Замовників вбивства Катерини Гандзюк СБУ розшукує разом з Інтерполом

Автор статті
18 грудня 2019 08:30
638
Поширити:

Розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк продовжується, зокрема, і у співпраці з Інтерполом.

Про це голова СБУ Іван Баканов сказав в інтервʼю Інтерфакс-Україна.

"Ця справа – резонансна для суспільства, важлива для СБУ і для мене особисто. Це трагічна подія в історії нашої країни, при цьому я хотів би відзначити роботу СБУ в цій справі. Виконавців та організаторів засуджено, залишається не закритим питання щодо замовника, але передусім тому, що один із елементів, який міг би зв'язати цю доказову базу, перебуває в міжнародному розшуку. Разом з Інтерполом ми шукаємо цю людину. Паралельно опрацьовуються й інші версії, встановлюються особи, які, можливо, причетні до цього злочину", - сказав голова СБУ.

Баканов зауважив, що докладається максимум зусиль для того, щоб не тільки виконавців, а й замовників найближчим часом було притягнуто до відповідальності.

Він додав, що не менш важливими є й питання щодо злочинів у Херсонській області, які порушила Гандзюк.

"Їх не забули, їх розслідують. Ми сподіваємося, що ці розслідування будуть результативними", - сказав голова СБУ.

Баканов, відповідаючи на запитання щодо справи Савченко-Рубана, зауважив, що СБУ зробила всю роботу, яку мала зробити в цій справі, і передала матеріали до суду.

"Сьогодні обрання запобіжного заходу перебуває виключно в компетенції суду, де лежить ця справа, а сторону держобвинувачення представляє прокуратура. Наразі питання тільки за судом", - сказав він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ