Підтримати нас

Андрій Гордєєв: «Противно те, що нема риби!»

Автор статті
04 лютого 2018 10:18
708
Поширити:

Такий висновок зробив губернатор Херсонщини Андрій Гордєєв після марної спроби порибалити в Гідропарку …

Минулої суботи Андрій Гордєєв зібрався на рибалку. І місце для цього вибрав за якусь сотню метрів від херсонської рибінспекції. Напевно, сподівався, що води тут аж кишать від  живності. Адже якому притомному браконьєру спаде на думку сипати сітки під самим носом доблесних охоронців «блакитної ниви»? Але вже з першого разу гачок губернаторського спінінга зачепився за сітку завдовжки в півтора кілометра, яка в дві смуги перекрила русло Дніпра. Поки водна поліція її витягала, очільник області час від часу коментував ситуацію:

«Саме цікаве, що зараз в області є маса людей, які хотіли, щоб Дніпро був з рибою, щоб Дніпро був туристично привабливим…», «Це якщо сюди дібралися тут сипать сітки,  то що там в пониззях?»?

Проглядаючи відеосюжет, який губернатор помістив на своїй сторінці у Фейсбуці, весь час зринає одна і та ж думка: « Невже губернаторові потрібно було махати спінінгом, щоб зробити таківідкриття і дивні «далекосяжні» висновки?».

Адже рибні базари працюють у нас навіть під час весняної заборони на вилов. Адже впродовж зими в Херсоні  без проблем можна вільно купити щучу ікру по 600 гривень за півлітрову банку. Для цього аквалангісти  пірнають у зимувальні ями, розпорюють гострими лезами сотні-тисячі щук, вичавлюючи з них ікру. Так мафія заробляє мільйони. А на питання «що там в пониззях?», відповіли Андрію Гордєєву херсонці в коментарях до його сюжету.

Oksana Matusevich: На Ингулец заедьте, там все в сетях, даже на моторке не проехать!!!!

Anton Putienko: Можно еще на Кошевой блесну потягать, напротив дач... тоже будет улов... Я, было дело по лету, на каяке там катался - пока дошел от Острова до входа во второй Стеблиевский - полтора десятка тряпок, посыпанных вдоль камыша, насчитал…

Михаил Костюк: Вы поймите,что вы бессильны с браконьерами, если в центре Херсона такие трофеи…

До речі, про центр. У відгуках користувачі інтернету в браконьєрстві біля Гідропарку звинувачують рибінспекторів:

Анатолій Джурмій: От себя добавлю, что сети были обнаружены в гидропарке в 100 метрах от управления Херсонрыбинспекции и складывается впечатление, что их поставили сами инспектора.

Юрий Кан: 100 метрів від рибоохорони!

Игорь Швед:Так , по кислому лицу рыбинспектора было все видно, позвонил кому надо и поехал предупреждать .

Максим Бижан: Да их сетки,или с их согласия поставлены, кто еще осмелится поставить сетки в таком видном месте ...Теперь бы проверить,где делись эти самые сетки, чтоб они завтра не оказались в другом месте.

Игорь Швед: Пора бы главе области поднять этот вопрос на уровне президента . Или будет большой позор. И я уверен, он это понимает. Если у него не получается влиять на эту ситуацию, мы готовы вместе с Главой области приехать к Гройсмону и потянуть его «за обіцянку , яку він давав літом 2017» .

P.S.  А ось свіже повідомлення  і фото з сайту Нацполіції, що зайвий раз підтверджують масштаби браконьєрства на Херсонщині. «Під час відпрацювання акваторії Каховського водосховища працівники відділення поліції в порту «Херсон» навпроти смт. Велика Лепетиха помітили у воді незаконні знаряддя лову. Як розповів заступник начальника відділення поліції в порту «Херсон» Віталій Костенко, поліцейські вилучили з води 13 місинових сіток із промисловими бірками довжиною 916 метрів. Наразі встановлюються особи, яким належать промислові бірки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ