Підтримати нас

Аеропорт отримав обладнання і… «палку»

31 березня 2016 06:02
210
Поширити:

У Херсоні презентували плани розвитку аеровокзалу та розповіли, що там зробили за минулий рік.

Основним доповідачем був голова комісії обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності, архітектури, будівництва та транспорту Юрій Рожков.

Отже, головні повітряні ворота Херсонщини відновлюють, як кажуть, усім світом. На реконструкцію у 2015 році область дала 10,6 мільйонів, держава – 35,5 (вперше за історію незалежності України), а “Херсонські авіалінії”  – ще майже 16 мільйонів гривень. Цього року відродження аеропорту продовжать і планують залучити з фонду регіонального розвитку 49 млн. гривень.

На що ж витратили ці кошти? Відремонтували зал прильоту та відльоту, митний склад. Придбали спеціальну робочу техніку, зокрема, багажний транспортер, антиобморожувавальну установку, техніку для запуску двигунів та продування турбін літаків.

Крім того, встановили світлосигнальну систему малої інтенсивності та обладнання для метеостанції. Капітально відремонтували шість дизель-генераторів, встановили камери відеоспостереження в аеровокзалі, придбали та встановили техніку для обслуговування злітно-посадкової смуги.

На цьому зупинятися не планують. У 2016-2018 роках запланували реконструкцію перону, руліжних доріжок та злітно-посадкової смуги, встановлення  світлосигнальної системи високої інтенсивності та системи автоматичної посадки літаків.

Слово взяв голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов. Він наголосив, що розвивати аеропорт дуже важливо для економічного добробуту нашого регіону. Бо це цікавить інвесторів і туристів. І зручно для місцевого бізнесу. А ще херсонські повітряні ворота займаються демпінгом. Тобто занижують вартість квитків. Тому від нас летіти до Стамбула хочуть навіть одесити.

– Я дуже пишаюся, що ми перехопили палку першості майже на всьому півдні та сході України. У нас аеропорт працює, а у Миколаєві – ні. Ми потрапили до програми розвитку аеропортів, а вони – ні. І нам потрібно цю палку першості не загубити. Ми єдине місто з населенням менше мільйона, де функціонує аеропорт. Чекати від нього прибутків поки не варто. У нього потрібно вкладати, а він допоможе розвиватися іншим галузям. Своїм аеропортом ми прорубали вікно до Європи, – заявив Андрій Путілов.

Яку саме палку мав на увазі голова облради, схоже, залишиться його таємницею. Як і спосіб, у який ми її відібрали. Головне, що аеропорт поступово “прокидається”  від багатьох років забуття.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ