Підтримати нас

Аеропорт Херсона збираються оновити до кінця року

Автор статті
17 листопада 2021 13:51
907
Поширити:

Він матиме новітнє аеронавігаційне обладнання та сучасну злітно-посадкову смугу.

Про це під час MINTRANS Forum 2021 пообіцяв заступник міністра інфраструктури України Василь Шкураков: 

«В Україні триває оновлення регіональних аеропортів. Зокрема, до кінця цього року плануємо вести в експлуатацію Херсонський. Це дозволить жителям півдня країни підвищити свою транспортну мобільність не тільки всередині країни, а й отримати доступ до міжнародних авіаперевезень», - сказав заступник міністра.

Сучасна злітно-посадкова смуга летовища Херсон зможе приймати двічі на день важкі  літаки Boeing 767-300, що працюють на довгих магістралях. Для цього її подовжать на 100  і вона стане завдовжки до 2600 метрів. А  бічні смуги розширять до 60 метрів.

Нагадаємо, програму розвитку українських аеропортів   до 2023 року  затвердив 24 лютого 2016 року Кабмін. Вона уможливила реконструкцію і будівництво регіональних аеропортів у 16 містах. Цього року держбюджет виділив на розвиток  аеропортів 2,4 млрд грн. А 1 млрд грн - на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. 

І ще новина - лоукостер Ryanair вже оголосив про відкриття двох нових міжнародних маршрутів з України. Серед них з  2 січня 2022 року маршрут  Херсон - Відень. Його виконуватимуть двічі на тиждень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ