Підтримати нас

47 тис.га земель забезпечені зрошенням на Херсонщині

Автор статті
29 квітня 2017 23:00
667
Поширити:

Перший етап будівництва дамби на Північно-Кримському каналі завершено.

Гідротехнічна споруда дає змогу забезпечити подачу води на 7 тис. га додаткових площ зрошення у Каланчацькому та Чаплинському районах та підтримувати необхідні рівні для водоподачі риборозплідним і рисосіючим господарствам у Голопристанському, Каланчацькому і Скадовському районах на площі 16,3 тис. га.

Про це, 28 квітня, під час робочої поїздки до Каланчацького району повідомив головний інженер управління Північно- Кримського каналу Володимир Оберемок.

Разом з очільником області Андрієм Гордєєвим, подивитись на побудовану споруду приїхали журналісти, аграрії та керівництво району.

«Затори тримають воду міцно, не допускаючи її протікання. В цьому році ми плануємо забезпечити полив земель на  47 тис. га, в минулому році  кількість поливних земель складала 34 тис га. Найбільше в роботі зазначеної споруди зацікавлені фермери та аграрні господарства, так як із зрошенням посушливих земель Херсонщини вони отримають гарний урожай, а споживачі - якісну місцеву продукцію в необхідній кількості», - розповів у ході інспектування Володимир Оберемок.

Також він наголосив, що завдяки лобіюванню та контролю за будівництвом зазначеної споруди керівництва області, була зроблена велика робота і завершено перший етап будівництва, під час якого виконано понад 90 % робіт. Разом з тим, необхідно також виконати роботи з облаштування прилеглої території. Передбачається впорядкування території, придбання та монтаж вантажопідйомного обладнання, проведення електротехнічної мережі, будівництво допоміжних споруд та інше.

Щодо кошторисної вартості, за інформацією Держводагентства, на початок будівництва гідротехнічної споруди у 2015 році вона складала близько 55 млн грн. Однак, враховуючи підвищення мінімальної заробітної плати, для закінчення вищезазначених невиконаних робіт необхідно ще близько 13 млн грн.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ