Підтримати нас

1500 доларів США за уникнення відповідальності за крадіжку – начальник карного розшуку постане перед судом

Автор статті
01 квітня 2020 03:30
690
Поширити:

До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника карного розшуку одного із відділень поліції Каховського відділу поліції Головного управління Національної поліції Херсонської області.

Правоохоронець обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), повідомляє пресслужба ДБР.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Слідством встановлено, що обвинувачений вимагав від громадянина хабар у сумі 1500 доларів США нібито за непритягнення його до відповідальності за скоєння крадіжки.

20 лютого 2020 року слідчі ДБР затримали правоохоронця у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання ним частини неправомірної вигоди у сумі 20 тисяч гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Запорізької області. Оперативний супровід – Херсонське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ