Підтримати нас

ЗСУ накривають вогнем ворожі баржі, але окупанти їх відправляють знов - Гуменюк

Vgoru
Автор статті
14 вересня 2022 14:55
572
Поширити:

Військові рф не полишають спроб перекидати свою техніку баржами та переправами на правобережжя Херсонщини. Однак ЗСУ щоразу накривають їх вогнем. 

Про це під час пресбрифінгу розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

За словами Гуменюк, ЗСУ влучають у місця, де окупанти намагаються за допомогою барж, поромів та понтонів переправляти важку техніку та боєприпаси. Українські захисники зупиняють цей процес.

Наполегливість окупантів продиктована наказами, які вони отримують – в будь-який спосіб утримати бодай якісь території.

“Адже вже зрозуміло, що референдум – не те, що перенесений, а перевідкладений. Знову ж таки, вся підготовка до нього – спакована по коробках і евакуюється на лівий берег, оскільки немає в них ані шансів, ані можливостей це провести”, – заявила Наталя Гуменюк.

Вона зазначила, що часу в окупантів також немає, адже на окупованих територіях українські артилерійські підрозділи знищують:

  • склади з боєприпасами, зокрема 3 спопелили за добу 13 вересня;

  • пункти управління;

  • райони зосередження озброєння та техніки.

"Але все те, що вони підтягнули туди, очікуючи ті самі наші активні дії, ще має певний ресурс, тобто ще є запаси, які вони туди натягали. Хоча морально-психологічний дух їхніх підрозділів – надзвичайно підірваний, зокрема успіхами наших Збройних Сил на Сході", – зауважила керівниця пресцентру.

За словами Гуменюк, окупанти усвідомлюють, якщо вже на Сході так потужно пішли, то і на Півдні вони мають дуже сумні перспективи. Тому росіянам, які хочуть вижити, залишається хіба скласти зброю і перейти в обмінний фонд.

Раніше стало відомо, що наші зенітно-ракетні підрозділи знищили бомбардувальник Су-24М та гелікоптер Мі-8 авіації окупантів у районі Давидового Броду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ