Підтримати нас

З Нової Каховки виїхала більша частина жителів, – Коваленко

Vgoru
Автор статті
05 грудня 2022 10:28
621
Поширити:

У тимчасово окупованій Новій Каховці залишилось дуже мало жителів. Більшість містян виїхали до Запоріжжя, Генічеська та на Арабатську стрілку. Про це “Новинам Приазов’я” повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

“Чимало містян виїхали на Арабатську Стрілку. Деяким жителям Нової Каховки вдалося виїхати з окупованих територій у росію, а далі – у країни ЄС. Не один десяток моїх знайомих, жителів громади, виїхали саме у такий спосіб. Деякі з них затрималися в Естонії, деякі поїхали в Польщу, частина повернулася (на підконтрольну Україні територію – ред.). Точно знаю, що один директор школи повернувся через країни Балтії та Польщу в Україну й тепер очолює навчальний заклад у Києві», – розповів Коваленко.

За словами мера Нової Каховки, масової евакуації населення з лівобережжя Херсонщини наразі немає. Максимум за тиждень можуть виїхати до десяти осіб. Переважно люди прямують через Василівку до Запоріжжя, Генічеська та на Арабатську Стрілку. Але для цього окупантам треба за три тижні подати відповідні документи й виїхати після 20 днів очікування. І це не стосується чоловіків. 

Раніше ми повідомляли, що окупаційна влада Каховки втекла до села Тавричанка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ