Підтримати нас

З Херсонщини до Франції почали вивозити небезпечні пестициди

Автор статті
12 грудня 2019 09:00
734
Поширити:

Зі складу агрофірми "Радгосп-Завод "Білозерський" розпочали вивозити пестициди.

Як це відбувалося, бачили кореспонденти Суспільного.

11-го грудня на утилізацію до Франції відправлять перші 22-24 тонни пестицидів. Головна умова, розказує бригадир Іван Болтян, - хімікати мають бути запаковані у спеціальні мішки - "біг-беги". Слідкувати треба і за вагою вантажу:

"Тут зараз на машину стоїть. Ні, мабуть, більше. Сьогодні ми завантажуємо одну, завтра – другу. Як машина приходить - ми її завантажуємо, потім вона їде. Перед завантаженням кожен палет буде зважуватися. Адміністрація буде стояти і все записувати. Тут, якщо я не помиляюся, 65 тонн".

Перш ніж вивезти пестициди, говорить ініціатор заходу Володимир Шелудько, представник французької фірми робив експрес-аналіз, щоб визначити, чи зможе завод їх переробити. На одному зі складів, додає чоловік, виявили хімікати з високим вмістом ртуті. Для утилізації цих пестицидів будуть шукати інший завод:

"Яка тут отрута, ніхто не знає. Вся суміш, яка зберігалася в колгоспах, - все було згорнуто і покладено у залізні бочки. А зараз ми перекладаємо у біг-беги і вивозимо на утилізацію. Тут на складі 65 тонн. І все воно має вивозитися. Заберуть усе. Тут не залишиться нічого. За три-два дні мають забрати все. Такі умови. Підрядники і та фірма, яка буде утилізовувати, вони взагалі мають 110 тонн. Потім переїжджаємо на 504-й кілометр і добираємо ту кількість, яку не доберемо ось тут".

 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ