Підтримати нас

Встановлено військових рф, які причетні до злочинів на Херсонщині, – ЗМІ

Vgoru
Автор статті
21 березня 2023 10:57
1,419
Поширити:

Ідентифіковано російські підрозділи, які, можливо, вчиняли злочини проти місцевих жителів у Давидовому Броді на Херсонщині. 

Про це повідомляє видання “Слідство.інфо”.

“Журналісти встановили, що за час окупації села там перебували 94-й полк особливого призначення росгвардії, кадирівський полк "сєвєр-ахмат" та омон "ахмат-1", 234-й гвардійський десантно-штурмовий полк 76 десантно-штурмової дивізії — "псковський десант", який уже відомий злочинами в Бучі. А також — підрозділи, які входили до південного військового округу рф”, – йдеться в повідомленні. 

У Давидовому Броді загинув сержант росгвардії владімір барсук, який був заступником командира 106-й гвардійської повітряно-десантної дивізії.

Також у цьому селі ліквідовано майора військової розвідки росгвардії сєргєя попова, який виконував обов’язки заступника командира батальйону оперативного призначення росгвардії. За попередніми даними, він загинув 25 вересня 2022 року в місцевій школі, де розташовувались окупанти та куди завдали удару ЗСУ. Унаслідок вибуху попов отримав травму та помер від крововтрати.

У селі українські військові знищили спецпризначенця росгвардії владіслава дятлова. Окупант фільмував на телефон мародерства, які вчиняв в Україні. Кадри потрапили в соцмережі після його смерті.


Журналісти також знайшли у друзях дятлова іншого росгвардійця — алєксандра шумайлова. Він, ймовірно, також бере участь у війні проти України. Чоловік родом із нижнього тагілу, він розлучений, має доньку. шумайлов живий і регулярно заходить у соціальні мережі.

Ймовірно, в окупації села брав участь сержант 234 полку 2 батальйону 5 роти армії рф андрєй сухих. У російських пабліках повідомляють, що сухих також був у Бучі на Київщині та Попасній у Луганській області. Потім його перекинули на Херсонщину, де він знущався з місцевих жителів. Окупант 14 лютого 2023-го загинув біля Кремінної (Луганщина).

Ще один російський військовий — водій-електрик відділення взводу реактивної артилерійської батареї даніл саітов. У липні 2021 року він підписав контракт зі збройними силами рф. саітов воював на території України протягом 4 місяців, після чого українські захисники ліквідували його в Давидовому Броді.

У травні 2022 року старший лейтенант інокєнтій хуторской загинув та його відправили в труні до матері – маріни хуторської. До речі, на своїй сторінці в російські соцмережі "вконтакті" вона досі ділиться дописами пропагандиста рф захара прилєпіна й, попри загибель сина, продовжує підтримувати злочинну війну.

Військовий рф дмітрій чорний сам зізнався в російських соцмережах, що брав участь в окупації Давидова Брода з 4 квітня до 7 серпня 2022 року. Окупант ще живий, оскільки активно заходить на свою сторінку у "вконтакті".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ