Підтримати нас

Військові рф розграбували Херсонський художній музей

Vgoru
Автор статті
04 листопада 2022 16:39
839
Поширити:

Херсонський художній музей розграбований російськими окупантами під гаслом «збереження культурних цінностей». Про це повідомляють працівники на сторінці Херсонського Художнього музею.

«З 31 жовтня по 3 листопада окупантська «влада» завезла в музей три-чотири десятки людей, які виносили твори мистецтва й оргтехніку — все, що бачили, все, до чого дотягувалися їхні загребущі руки. Про делікатне ставлення до старовинних раритетів навіть не йдеться — картини не запаковували спеціальним чином для перевезення, а замотували в якесь ганчір’я», – пишіть на сторінці у Фейсбук.

Відомо, що 1 листопада в супроводі людей у цивільному з автоматами завантажили та вивезли 3 фури та шкільний автобус, 2 листопада — ще 2 фури, 3 листопада забирали залишки автобусом вже без збройної охорони.

«При викраденні однієї з кращих колекцій України навколо музею стояли блокпости. Сподіваємось незабаром дізнатися, що саме було незаконно вивезено за чотири дні, але в тому, що найцінніше (XVII-XIX ст.) забрали у першу чергу, сумнівів немає», – йдеться в повідомленні.

Вантаж направили до Криму, але не відомо чи це останній пункт призначення.

«Рятувала культурні цінності» псевдодиректорка наталя десятова. Колаборантці допомагали й деякі співробітники музею, які погодились працювати на росіян.

Нагадуємо, у Новій Каховці окупанти пограбували картинну галерею імені Альбіна Гавдзинського.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ