Підтримати нас

«Ваші юристи мене врятували»

Vgoru
Автор статті
25 січня 2018 15:29
733
Поширити:

Мешканка села Золота Балка Нововоронцовського району Антоніна Маслова звернулася до громадської приймальні Благодійної організації «Фонду милосердя і здоров’я» у 2014 році.

З того часу завдяки допомозі юристів фонду жінка  виграла сім судових процесів, з яких чотири — у 2017 році.

В усіх випадках Антоніні Іванівні доводилося переконувати суд у неправомірності складених стосовно неї протоколів про адміністративні правопорушення.

“Мені дуже не пощастило з сусідами, - розповідає жінка. - Протягом уже багатьох років на ґрунті особистої неприязні ці люди спочатку псували життя моїм батькам, а зараз — мені. Конфлікти стали буденністю. До того ж сусіди та їх родичі, користуючись зв’язками у місцевих органах влади і певною впливовістю у селі, роблять усе таким чином, щоб виставити винуватицею мене”.

Як розповіла Антоніна Маслова, тільки минулого року за заявами сусідів стосовно неї було складено п’ять адміністративних протоколів:

“Вони звинувачують мене у нападах на них та на їхніх дітей, у завданні шкоди їхній  домашній худобі. Через усі ці наклепи я була вимушена встановити біля свого будинку систему відеоспостереження. І наклепницький характер сусідських заяв доводжу, демонструючи відеозаписи, на яких видно, що у час, коли я начебто робила щось протиправне, нічого подібного не відбувалося. Також знаходжу свідків”.

За словами Антоніни Іванівни, справедливість їй доводиться відновлювати самотужки, бо дуже небагата жінка просто не має коштів на залучення до своїх справ адвоката:

“Юристи громадської приймальні БО «Фонду милосердя і здоров’я» просто врятували мене. Особливо хочу подякувати керівниці приймальні Олені Старюк. Саме її консультації дуже допомагають мені чітко формулювати свою правову позицію і розбиратися у процесуальних документах”.

Зараз Антоніна Маслова добивається притягнення до кримінальної відповідальності лікаря-психіатра, який заочно, не спілкуючись із нею, поставив жінку на диспансерний облік:

“Він зробив це без спілкування зі мною, на підставі тільки того, що почув від сусідів та деяких мешканців села, які договорилися навіть до того, що мене потрібно ізолювати від суспільства і утримувати у спеціалізованому будинку-інтернаті. Телефонували моїм родичам з цього приводу. Натомість я маю документи про відсутність у мене психічних вад: спеціально пройшла відповідне обстеження”.

Жінка вважає, що без допомоги юристів громадської приймальні БО «Фонду милосердя і здоров’я» їй прийшлося б дуже і дуже нелегко:

“Я зверталася по допомогу до інших організацій, які називають себе правозахисними. До мене навіть приїздили представники цих організацій: вислуховували мої розповіді, брали копії документів, казали, що зателефонують, але цим спілкування й обмежувалося. У громадській приймальні БО «Фонд милосердя і здоров’я»  мене теж вислухали, вивчили документи, але разом з цим і надали реальну допомогу, завдяки якій я змогла сформувати стратегію поведінки у суді і довести неправомірність звинувачень на мою адресу”.

Антоніна Маслова зазначає, що надання такої безоплатної юридичної допомоги — часто  єдина можливість для небагатих людей отримати якісні юридичні послуги і завдяки цьому зорієнтуватися у дуже скрутних ситуаціях, прийняти правильні рішення, і врешті-решт, відстояти свої порушені права і не допускати порушень надалі.

P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ