Підтримати нас

“Устінов колаборант”: у Херсоні пікетували облраду. ФОТО

Автор статті
26 листопада 2021 10:57
1,663
Поширити:

Представники “Національного корпусу” вимагали звільнити з посади заступника голови Херсонської обласної ради та очільника регіонального осередку партії “Опозиційна платформа за життя” Єгора Устінова.

Пікетувальники принесли манекен Єгора Устінова

Активісти провели пікет біля облради в п'ятницю, 26 листопада, коли там відбувалося засідання сесії. У Нацкорпусі заявляють, що Єгор Устінов є проросійським колаборантом та організовує на території Херсонської області підривну діяльність:

“Зараз ситуація на кордоні з Росією складна. І ми бачимо, що Єгор Устінов уже готує людей в області, які можуть в певний момент вийти із закликами підтримати окупантів та російську армію, або не пускати наше військо і лягати під танки, як це було у 2014 році”, - заявив Іван Старостенко, керівник осередку “Національного корпусу” в Херсонській області.

 Іван Старостенко

З'ясувати, чи займається Єгор Устінов підривною діяльністю, нацкорпусівці просили у зверненні до СБУ. Але у відповідь отримали відписку, тому і вийшли під стіни ХОДА під час сесії. 

“Устінов восьмий рік перебуває на посадах різних рівнів, представляє ОПЗЖ і просуває тези проросійської тематики. Сьогодні ми прийшли сюди з однією вимогою - сказати голові облради Самойленкові, що його заступник не відповідає посаді, яку займає. Бо проросійські діячі не мають займати жодні посади”, - розповів Іван Старостенко.

До протестувальників вийшов голова Херсонської облради Олександр Самойленко, вислухав вимоги пікетувальників та сказав:

“Вибори відбулися нещодавно, у 2020 році. Наші з вами земляки обрали таких депутатів. І від партії ОПЗЖ - теж. Я ніколи не чув від нього сепаратистських закликів. Усі, хто перебуває у великій залі - депутати - вони патріоти. Якщо у вас є конкретні факти, ви маєте звернутися до правоохоронних органів. Якщо буде рішення суду або буде порушено кримінальну справу, тоді й буде усунення. Пропоную піти законним шляхом”.

Олександр Самойленко

До цього протестувальники розгорнули плакати та вигукували “Устінов колаборант - за ґрати”.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ