Підтримати нас

У захопленому херсонському університеті “нові призначення” окупантів

Vgoru
Автор статті
29 серпня 2022 06:59
979
Поширити:

Російські загарбники призначили на керівні посади двох кандидатів наук у так званому “хгу”. Вони працюють, або довгий час працювали в Херсонському державному університеті.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

“деканом юридичного факультету” неіснуючого “херсонского государственного университета” окупанти призначили керівницю офісу доуніверситетської підготовки, післядипломної освіти та роботи з іноземцями ХДУ, кандидатку юридичних наук олену борідько. У 2015 році вона балотувалася до Херсонської міськради від проросійської партії «Соціалісти», але не була обрана”, – йдеться в повідомленні. 

Олена Борідько, колаборантка. Фото: соцмережі

Також посаду так званого “декана педагогічного факультету” обійняла маргарита климович, яка у свій час очолювала Бериславський фаховий педагогічний коледж. Вона була депутаткою Бериславської районної ради шостого скликання від «Партії регіонів» (2010-2015 роки). У 2016 році її затримали на хабарі, і ця кримінальна справа на початок повномасштабної війни ще розглядалася в Бериславському районному суді. Ймовірно маргарита климович почала співпрацювати з окупантами ще навесні. 

Маргарита Климович, колаборантка. Фото: соцмережі

Раніше повідомлялося, що «проректором хгу» став андрій самарін, який був доцентом Херсонського державного університету. У захопленому “внз” він буде відповідати за “виховання”.

Андрій Самарін, колаборант. Фото: соцмережі

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ