Підтримати нас

У Музиківці відбувся мітинг на підтримку затриманого сільського голови

Автор статті
13 травня 2019 01:00
852
Поширити:

У неділю, 12 травня, у Музиківці Білозерського району відбулась позачергова сесія сільської ради та мітинг на підтримку голови Музиківської об’єднаної громади Савелія Лейбзона, затриманого по підозрі у отриманні хабаря у 100 тисяч гривень.

Так, 10 травня, за версією правоохоронців, слідчими обласного главку поліції та працівниками Управління захисту економіки в Херсонській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України був задокументований факт отримання неправомірної вигоди головою однієї з об’єднаних територіальних громад у Білозерському районі, пише ПІК

Посадовця затримали після здійснення перерахування на банківський рахунок грошових коштів та передачі квитанцій про сплату 100000 гривень за виділення земельної ділянки на території ОТГ.

12 травня зібралася позачергова сесія сільської ради, на якій депутати підтримали звернення до Президента, Верховної Ради, Генеральної прокуратури, ДБР, суду щодо підтримки голови Музиківської ОТГ Савелія Лейбзона.

Сама сесія відбувалася на подвір’ї школи, де й зібралися представники громади, а також люди, які приїхали підтримати Лейбзона. Зокрема, на мітингу виступили виконуючий обов’язки голови ХОДА Дмитро Бутрій, екс-голова ХОДА Андрій Гордєєв, ректор Херсонського аграрного університету Юрій Кирилов, голови ОТГ Херсонщини, помічник нардепа Олександра Співаковського, керівники громадських організацій, які працюють з громадою з питань децентралізації, депутати сільської ради, жителі громади. 

Світло на те, про які саме кошти йдеться, пролила керівник громадської організації “Музичани”. Вона повідомила, що це благодійні кошти, які надійшли на рахунок громадської організації і які у подальшому будуть використані на користь громади. 

Сільська рада також підтримала клопотання до суду щодо взяття на поруки Савелія Лейбзона. 

Також громада зібрала підписи під зверненням до вищих органів влади та правоохорнних органів.

Суд відбудеться 13 травня о 9:00 у міському суді Херсона. На ньому буде обиратись запобіжний захід для Лейбзона.

мітінг 3

Фото з трансляції Руслана Захарова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ