Підтримати нас

У кремлі відбувається церемонія "приєднання" до росії окупованих українських територій

Vgoru
Автор статті
30 вересня 2022 12:33
547
Поширити:

Президент росії володимир путін 30 вересня почав свій виступ у кремлі на церемонії "приєднання" до рф тимчасово окупованих українських територій після того, як на них відбулися псевдореферендуми. Про це пише Суспільне. 

На так званій церемонії підписання були присутні високопоставлені російські чиновники, зокрема міністр оборони рф сергій шойгу і глава Чечні рамзан кадиров. Водночас патріарх рпц кирил не зміг відвідати захід через позитивний тест на коронавірус.

"Люди свій вибір зробили, однозначний вибір. Сьогодні ми підписуємо договір про прийняття до складу днр/лнр, Запорізької та Херсонської області. Упевнений, що федеральні збори підтримають конституційні закони про прийняття та утворення в росії 4-х нових регіонів, 4-х нових суб'єктів російської федерації", — сказав путін на початку свого виступу.

російський президент також згадав про "трагедію розпаду радянського союзу", але наголосив, що "росія і не прагне повернення до СРСР".

"Люди на Донбасі, в Херсоні та Запоріжжі стають нашими громадянами. Ми закликаємо київський режим припинити всі бойові дії й повернутися за стіл перемовин", — зазначив він і додав, що "вибір народу ми не будемо обговорювати".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ