Підтримати нас

У колаборантів Херсонщини одна доля — їх “зіллють” — Данилов

Vgoru
Автор статті
19 серпня 2022 09:57
1,291
Поширити:

Херсонських колаборантів зневажають росіяни та ненавидять місцеві жителі. Окупанти в будь-який момент їх зіллють або посадять. Про це розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов під час вечірнього ефіру Медіаплатформи “Вгору”.

“Херсонка, яка визволяла свого сина з російського полону, розповіла про те, що їй сказав офіцер росгвардії щодо колаборантів. Він заявив: “зраду всі люблять, а ось зрадників — ніхто”. Також він додав, що коли росіяни будуть залишати територію Херсонської області, вони залишать усі списки колаборантів, щоби з ними розбиралася вже українська влада”, – повідомив Сергій Данилов. 

Тому, за його словами, місцеві колаборанти низької та середньої ланки намагаються втекти в Грузію, щоби там пересидіти. Вони дуже бояться співробітників фсб, які їх виловлюють та повертають у Херсонську область. 

Нагадаємо, що в Київській, Сумській та Чернігівській областях окупаційні війська не забрали із собою жодного колаборанта. Вони зараз переховуються від українських правоохоронців, але наразі їх продовжують виловлювати та притягати до відповідальності.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ