Підтримати нас

У Каховці окупанти тероризують підопічних та працівників геріатричного пансіонату

Vgoru
Автор статті
03 липня 2022 17:27
978
Поширити:

Призначений російськими окупантами гауляйтер Каховки Павло Філіпчук «призначив» «керівницею» Каховського геріатричного пансіонату Херсонської обласної ради Ларису Колосову. Намагаючись отримати доступ до українських бюджетних коштів, вона почала переслідувати працівників закладу і грабувати його підопічних.

Про це на умовах анонімності Центру журналістських розслідувань повідомили працівники пансіонату.

«Серед наших підопічних є кілька людей, які постійно скаржились на керівництво пансіонату – будь-яке й за будь-якої влади. Після того як окупанти поставили своїм «мером» Філіпчука, вони поскаржилися на директора нашого закладу Віталія Бадризлова. Й одразу почалися переслідування. До нас і до багатьох наших колег додому приїжджали російські військові в супроводі незрозумілих людей. Ніхто з них ніяк не представлявся, не показував жодних посвідчень. Вони погрожували і вимагали виходити на роботу та співпрацювати з російською окупаційною владою», – розповіли вони.

Розбиратися зі «скаргами» на легітимного керівника закладу приїжджали мати гауляйтера Каховки, ексдепутатка Каховської міськради від «Партії регіонів» Олена Філіпчук та інший колаборант Ктітор Вадим Юрійович. Після численних незаконних перевірок 10 червня в геріатричному пансіонаті представили нову «керівницю». Нею стала Колосова Лариса Іванівна – голова місцевого обслуговуючого кооперативу «Перемога» (м. Каховка, вул. Таванська, 2Б).

Тих, хто відмовився працювати на окупантів загарбники незаконно звільнили. Також вони висунули безліч «обвинувачень» директору закладу Віталію Бадризлову: нібито він вкрав 27 свиней із підсобного господарства пансіонату й нібито використовував земельні ділянки не за цільовим призначенням. «Звинуватили» його навіть в смерті підопічного закладу нібито через ненадання медичної допомоги.

«Віталія Бадризлова вже викрадали і пресували. Двічі викрадали і його сина, підприємця Руслана і пригрозили забрати ще раз. У них вимагали віддати електронні ключі й доступ до всієї бухгалтерії пансіонату. Також окупанти разом із Ларисою Колосовою пограбували заклад: повиривали всі замки на дверях у відділі кадрів та деяких інших кабінетах, вивезли системний блок комп’ютера з бухгалтерії, відібрали у всіх підопічних банківські картки й паспорти. А нам вони досі погрожують розправою», – розповіли працівники пансіонату.

Цей заклад заснували в Каховці в 1921 році. Він функціонує як будинок-інтернат для літніх людей та інвалідів, які потребують постійного стороннього догляду та медичного обслуговування. Зараз у пансіонаті налічується біля 200 підопічних.

На головному фото: Гауляйтер Каховки Павло Філіпчук представляє нову «керівницю» Каховського геріатричного пансіонату Ларису Колосову

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ