Підтримати нас

У Херсоні затримано банду “серійних” квартирних злодіїв з Одеси

Автор статті
13 вересня 2021 11:29
706
Поширити:

Читач напевно прекрасно знайомий зі словом "гастролі", яке вживають для театральних або музичних колективів, які приїжджають для виступу в інші міста. Але жаргонна "гастроль" відома далеко не кожному. Тим часом застосовують цей жаргонізм відносно зловмисників, які вирушають з рідного міста в подорож, щоб "поживитися" в інших місцях.

У такій поведінці є свій особливий злочинний сенс: у чужому місті тебе ніхто не знає, можливо, не мають про тебе поняття і в правоохоронних органах, тому такі "вилазки" можуть бути менш ризикованими.

Судячи з усього, саме так міркували троє жителів Одеси, які впродовж трьох літніх місяців цього року регулярно навідувалися в Херсон і його околиці, де "обнесли" щонайменше 22 квартири і будинки.

Злодії не одразу приступали до "роботи": спочатку вони ретельно вивчали спосіб життя чергової жертви, дізнавалися, коли вона йде з дому і коли там з'являється. І лише тоді приступали до "операції". Перш за все, одеситів цікавили будинки або квартири з очевидними ознаками нового дорого ремонту. Дочекавшись моменту, коли господарів не було вдома, злодії відтискали рами металопластикових вікон, відкривали самі вікна і забиралися всередину. Звідти вони виносили ювелірні прикраси і гроші.

Діяльність злочинців почали розслідувати в поліції. За допомогою камер відеоспостереження вдалося встановити, що вони приїжджають до Херсона на автомобілях "Опель", "Ніссан" і "Шкода". Після цього за підозрюваними було встановлено спостереження, і під час однієї з крадіжок їх затримали. Злочинці при цьому намагалися втекти, викинули золоті каблучки та ​​пачки з грошима в кущі.

З'ясувалося, що фігуранти - троє чоловіків 20, 25 і 54 років. Усі вони вже були раніше судимі за крадіжки.

Цікаво, саме ця трійця вже орудувала в Херсоні у 2020 році. Тоді вони переодягалися у форму працівників одного з інтернет-провайдерів і обходили квартири й будинки з пропозицією "налаштувати інтернет". Якщо нікого у квартирі не було, злочинці починали "операцію".

Тоді їх теж затримала поліція, але "найгуманніший суд у світі" відпустив фігурантів на свободу під заставу.

Цього разу, як повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонщини, відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 “Крадіжка” Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам може загрожувати до 6 років позбавлення волі. Поліцейські перевіряють їх на причетність до аналогічних злочинів в інших регіонах України. Вирішується питання про повідомлення затриманим підозри в інкримінованих їм злочинах, а також обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Будемо сподіватися, що цього разу Феміда більш суворо поставиться до справи, і “гастролери” нарешті знову опиняться за ґратами.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ