Підтримати нас

У Херсоні визначилися з практичними кроками оптимізації системи теплопостачання

Автор статті
25 листопада 2021 13:00
880
Поширити:

У Херсоні нарешті починають розробляти проєкт оптимізації та розвитку системи теплопостачання.

Те, що комунікації, якими тепло має централізовано подаватися до житлових будинків та закладів “у ямі”, - не секрет ні для кого. Цьогорічний опалювальний сезон “традиційно” почався з авралів - гарячих фонтанів посеред вулиць та у підвалах, і  латкових ремонтів. Також застаріли й технології, якими місто досі користується. 

Навесні цього року міськрада взяла участь у конкурсі “Проєкт енергетичної безпеки”  USAID, спрямований саме на потреби міст у модернізації систем теплопостачання. І стали переможцями, партнерами Проєкту (переможцями також стали Дніпро, Луцьк, Полтава, Хмельницький та Сєвєродонецьк).

Донори допомагають у розробленні оптимальної модернізованої схеми теплопостачання міста; довгострокової стратегії розвитку системи; концепції для пріоритетних інвестиційних проєктів, кошторису; а також оцінити інвестиційний вплив та визначити потенційне джерело фінансування.

Виконувати роботи у Херсоні на замовленні USAID (ПЕБ) буде київське товариство з обмеженою відповідальністю «Інноваційне будівництво». Його директор Микола Степанов презентував у міськраді на координаційній нараді 24 листопада кроки реалізації проєкту.

Отже, товариство починає роботу за таким планом: 

  1. збір вихідних даних;
  2. опис загальної інформації про місто;
  3. опис та аналіз показників стану теплопостачання міста;
  4. довгострокові цілі сталого розвитку системи теплопостачання;
  5. потенційні проєкти модернізації теплопостачання;
  6. сценарії розвитку системи теплопостачання;
  7. теплогідравлічні розрахунки та паспорт системи теплопостачання;
  8. фінансування реалізації схеми теплопостачання;
  9. аналіз впливу на довкілля.

Тож життя херсонців почало рухатися у напрямку того щасливого моменту, коли гарячі фонтани на вулицях стануть за дивину. Проте до фіналу ще дуже далеко, адже роботи над проєктом тільки починаються. А потім ще треба буде шукати кошти та інвесторів на його реалізацію. 

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ