Підтримати нас

У 2019 році зросли надходження до обласного бюджету від оренди майна

Автор статті
26 січня 2020 09:03
709
Поширити:

Завдяки спільній роботі депутатів Херсонської обласної ради, керівників комунальних закладів та фахівців управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області апарату Херсонської обласної ради у 2019 році забезпечено зростання на 27% у порівнянні з 2018 роком надходжень орендної плати до обласного бюджету.

При плановому показнику на 2019 рік у сумі 3,95 мільйони гривень забезпечено надходження частки орендної плати до бюджету у розмірі 4,85 мільйони гривень.

Про це повідомляє Херсонська обласна рада.

Депутати ухвалили рішення, яке дозволило збільшити надходження орендної плати та покращити матеріально-технічну базу комунальних закладів. Йдеться про те, що лише 30 % орендної плати спрямовується до обласного бюджету, решта коштів, тобто 70% надходжень від оренди, залишається орендодавцям.

Такий підхід стимулює конкуренцію, бо керівники комунальних закладів зацікавлені у зростанні надходжень: чим більше заклад отримає від оренди, тим більше коштів зможе витратити на свої господарчі потреби чи на розвиток, – каже заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Згідно аналізу, левову частину орендної плати до обласного бюджету спрямовують три платники: КНП «Херсонська обласна клінічна лікарня», ТОВ «Стоматологічна клініка», КНП «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня». Загалом це майже 3,2 мільйони гривень у 2019 році.

Загалом укладено 293 договори оренди нежитлових приміщень у 42-х комунальних підприємствах та закладах. Кількість укладених договорів зростає з року в рік завдяки контролю за ефективним використанням майна.

Для порівняння: за підсумками 2017 року до обласного бюджету надійшла частка орендної плати від оренди майна у закладах та підприємствах обласного підпорядкування у сумі 2,9 мільйони гривень, за підсумками 2018 року – 3,8 мільйони гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ