Підтримати нас

Школа-ліцей у Херсоні стала місцем дислокації російських окупантів

Vgoru
Автор статті
28 вересня 2022 11:43
3,673
Поширити:

Херсонський ліцей Херсонської обласної ради, ймовірно, є місцем розташування військ 93-ї дивізії російської нацгвардії.

Про це йдеться в розслідуванні «Слідства.Інфо».

Встановити це допомогла зібрана 18-річною Лізою з Херсонщини інформація про російських військових. Дівчина вираховує окупантів через додаток для знайомств та просить у них фото і відео. 

«Слідство.Інфо» опрацювало зібраний дівчиною матеріал і змогло встановити місце дислокації 24-річного Ільгіза Хазіфова, з яким листувалася Ліза. Сам Ільгіз родом із села Кунашак, що за 85 км від Челябінська. Служить же в Озерську — закритому місті, де дислокується 93-я дивізія військ національної гвардії РФ.

24-річний Ільгіз Хафізов

У переписці з дівчиною Ільгіз розповідає, що зараз він у Херсоні — на території школи-ліцею з гуртожитком поруч. У Херсоні близько десяти ліцеїв, частина з них — школи-ліцеї з гуртожитком на території. На жаль, хлопець не поділився з Лізою фотографіями з місця дислокації, тому журналісти «Слідства.Інфо» відшукали сторінку Ільгіза у «Вконтакте» і знайшли інформацію там. 

У збережених фотографіях Ільгіза чимало зображень зі служби. На одному з них — виритий окоп, підтоплений водою. Позаду нього — паркан із залізобетонних плит, що скріплені між собою характерними залізними дужками. Схожий паркан є навколо Херсонського ліцею Херсонської обласної ради.

Паркан із залізобетонних плит, що скріплені між собою характерними дужками

На одному з відео, яке Ільгіз надіслав дівчині, можна помітити шкільні стільці з яскраво зеленими ніжками — схожі є у декількох кабінетах ліцею. Це фото — з офіційного сайту навчального закладу. Ймовірно, Ільгіз разом з 93-ю дивізією російської нацгвардії дислокуються та риють окопи саме на території Херсонського ліцею Херсонської обласної ради.

Стільці з яскраво-зеленими ніжками

У переписці з дівчиною Ільгіз ділиться мріями про автівку BMW, яку він купить на зароблені в Україні гроші. Він зізнається, що спочатку він планував заробити грошей на весілля, але вони розійшлися із нареченою. За словами окупанта, він приїхав воювати в Україну 24 травня. Тут працює «стрелком». 

Ліза також передала «Слідству.Інфо» інформацію щодо інших росіян, які зараз на півдні України — журналістам вдалося вирахувати їхнє точне місцезнаходження. Дівчина каже, що її метою є те, щоб зібрані нею дані були використані Збройними силами України та допомогли у боротьбі з росіянами.

 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ