Підтримати нас

росіяни не знають, який статус наразі в окупованої Херсонщини — Соболевський

Vgoru
Автор статті
26 серпня 2022 17:57
1,167
Поширити:

Сьогодні окупанти не розуміють, в якому правовому полі вони діють на території окупованої Херсонської області.

Про це повідомив заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський журналістам Медіаплатформи “Вгору” під час вечірнього ефіру.

За його словами, загарбники не визнають українське законодавство, але й не можуть використовувати російські закони, бо ця територія не є частиною рф.  

“Мало того, їхній особовий не розуміє, на якій території вони знаходяться. Доходить до казусів, коли наші жителі під час перевірки документів просять військових рф чи так званих “поліцейських” показати посвідчення, їм окупанти відповідають, що на цих блокпостах ви не в росії. У цьому плані відбувається театр абсурду, який проходить “на голові” наших бідних херсонців. Все вирішиться тільки після деокупації. Поки там перебувають військові рф та колаборанти буде беззаконня та бардак”, – йдеться в повідомленні. 

Раніше повідомлялося, що, ймовірно, “референдум” про приєднання окупованих територій Херсонщини до рф, знову перенесуть. Загарбники відкладають “голосування” через міфічний перехід звільнених регіонів “під соціальний формат законодавства росії”. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ