Підтримати нас

“Родичі полонених не повідомляють про факти викрадення, бо бояться розголосу” – Молчанов

Vgoru
31 серпня 2022 09:42
744
Поширити:

Сьогодні неможливо порахувати кількість жителів Херсонщини, яких узяли в полон окупанти.

Їх родичі бояться повідомляти про ці факти, щоби не зашкодити полоненим ще більше. Про це розповів політолог Володимир Молчанов журналістам Медіаплатформи “Вгору” під час прямого ефіру.

“Їм (ред. – родичам полонених) здається, що вони зможуть із загарбниками домовитися, якщо не буде розголосу. Окупанти порушують Женевську конвенцію щодо особистої недоторканості. У більшості випадків окупанти ні в чому не звинувачують цих людей. А якщо звинувачують, то це ще гірше. Тоді росіяни вивозять херсонців до Сімферополя, де “слідство розпочинається”, чомусь, за кримінальним кодексом рф” – зазначив політолог. 

Також, за його словами, створюється абсурдна ситуація. Росіяни вигадують якісь кримінальні справи, які пов'язані з окупованою частиною Херсонської області. Але, на цій території не діє російське законодавство, що визнають і самі росіяни. 

Раніше повідомлялося, що окупанти не розуміють, у якому правовому полі вони діють на території окупованої Херсонської області. Загарбники не визнають українське законодавство, але й не можуть використовувати російські закони, бо ця територія не є частиною рф.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ