Підтримати нас

“Позаздрили” б і села. У соцмережах продемонстрували “мальовничі краєвиди” Північного мікрорайону

Автор статті
23 січня 2022 16:00
1,117
Поширити:

"Обличчя міста". Таке словосполучення зазвичай використовують, коли мова заходить про найбільш "знакові" місця того чи іншого населеного пункту. Насамперед під цим формулюванням мають на увазі центральні вулиці та площі, а також найпопулярніші та найвідвідуваніші публічні місця – сквери та парки, територію навколо залізничного та автобусного вокзалу, міську набережну та інші подібні об'єкти. Як правило, саме тут урбаністична інфраструктура розвивається інтенсивніше, а відповідні заходи фінансуються з бюджету найбільш щедро.

Але у великих містах (а Херсон, всупереч думці багатьох громадян - місто достатньо велике) є й інші райони та куточки, які дуже віддалені від центру і тому фінансуються "за залишковим принципом". Внаслідок того, що на такі місця чиновники та депутати звертають увагу вкрай рідко, вони стають запустілими, недоглянутими, а їхні “пейзажі” більше нагадують картини з якоїсь забитої глушини, ніж види обласного центру.

Прикладом можуть бути фото, розміщені днями у групі "Північний район Херсона" у Фейсбуці.

“Запрошуємо вас на трасу гострих відчуттів! Вона - на вулиці Миколи Гринька (колишня Бегми) від вулиці Некрасова до воріт лікарні №5. На ваших "крутих" машинах ви отримаєте море насолоди від поїздки на цій ділянці дороги! Екстрим гарантуємо”, - звертаються до чиновників та депутатів Херсонської міськради учасники групи.

Зазначимо, що по ділянці, продемонстрованій на фото, пролягає маршрут №11 тролейбуса, і пасажири мають чудову нагоду споглядати справді дуже “мальовничі”, майже первозданні види сільської розрухи.

Задля справедливості слід наголосити, що на пост у соцмережах відгукнулася начальник управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв'язку Херсонської міськради Марина Віркун. Вона повідомила: на зазначеній ділянці дороги була особисто, і неодноразово. Також чиновниця поінформувала, що розробку проєкту з ремонту ділянки вулиці включили до плану робіт управління, а 18 січня на засіданні виконкому цей план було затверджено.

Тепер жителям Північного залишається очікувати, коли цей проєкт нарешті буде розроблено, а роботи будуть виконані. Але вже зараз зрозуміло, що принаймні нинішньої зими все поки що залишиться без змін. Адже роботи з ремонту дорожнього покриття здійснюються переважним чином у теплу і суху погоду.

Фото з групи "Північний район Херсона" у Facebook

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ