Підтримати нас

Оперативна інформація щодо ситуації на Херсонщині (на 12.05 11:00)

Vgoru
Автор статті
12 червня 2022 09:40
2,623
Поширити:

Як повідомляє Херсонська ВДА ситуація на території тимчасово окупованої Херсонської області залишається стабільно важкою.

Нині відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет на території області, яка перебуває під тимчасовою окупацією. Зв’язок вдалося встановити лише з деякими тергромадами. За отриманою інформацію, гуманітарна ситуація в громадах майже не змінилась.

Музиківська ТГ Херсонського району - відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах: Східне та Загорянівка. Продукти харчування є. Мобільний зв’язок відсутній. Запрацював Інтернет провайдера Вінер, тому у деяких мешканців громади з’явилась можливість телефонувати через месенджери. Потрібна волонтерська допомога з медикаментами, дитячим харчуванням та засобами дитячої гігієни.

Білозерська ТГ - Завдяки волонтерам вдалося доставити необхідні товари для жителів селища Приозерне. Ситуація майже не змінилася. Зв'язку немає працює інтернет-провайдер HOME.NET. В центрі громади світло-, газ-, водопостачання є.

Виноградівська ТГ - газо-, водо-, світлопостачання є. На території громади працює інтернет-провайдер Digicom. Зв'язку немає. Хліб та інші продукти харчування підвозять місцеві підприємці.  Жителі громади потребують медикаментів, також бракує готівки. 

У громадах Генічеського району, з якими вдалося зв’язатися, ситуація стабільно-напружена, водопостачання, електроенергія наявні. Інтернету немає, через що неможливо здійснити комунальні платежі, також люди не можуть розраховуватись банківськими картками.  

Іванівська селищна ТГ – електроенергія та вода є. Люди, за можливості, їдуть своїм транспортом заправити балони газом. Приватні підприємці періодично привозять продукти харчування. Працює 3 пекарні, 3 млини та 2 олійниці. Хліб є. Укрпошта працює, але готівки немає. Комендантська година з 22.00 до 6.00 ранку. Комунальні служби працюють. Частина мешканців громади отримали пенсії готівкою. З’явився Інтернет провайдерів Простонет та Діджиком. Але банкінг працює лише через VPN. Наразі вирішується питання про сплату боргів комунальним службам. Мобільний зв’язок Водафон слабкий.

Нижньосірогозька селищна ТГ  – електропостачання, водопостачання в наявності. Люди за можливості їдуть самостійно заправляти балони скрапленим газом. Виготовляють борошно. Хліб привозять. За можливості, приватні підприємці привозять та продають продукти харчування. Інфраструктура повністю ціла. Комунальні підприємства, заклади працюють. Забезпечується безперебійне функціонування об’єктів критичної інфраструктури. Центральне відділення Укрпошти працює. Мобільний зв’язок Водафон нестабільний. З’явився Інтернет провайдера Простонет. Люди встановлюють VPN, аби мати змогу зайти в соціальні мережі та веб-банкінг. На території громади вимкнули трансляцію українського телебачення. Але мешканці громади, що мають супутникова антени мають можливість дивитись українські телеканали.Комендантська година з 22:00 до 05:00. Потреба в ліках та ПММ. Немає готівкових коштів.

Скадовська міська ТГ - є електро-, газо- та водопостачання, є проблеми зі сталим водопостачанням у селах громади. Здійснюється прибирання та вивіз сміття. Приватні підприємці привозять продукти харчування в магазини та на ринок. Хлібокомбінат працює. Укрпошта працює, коли є готівкові кошти. У місті працюють медичні, комунальні заклади та служби. Потреба в медикаментах, готівці та ПММ.Мобільного зв’язку немає. Інтернет з’явився. Люди телефонують через мобільні додатки месенджери Вайбер, Ватсап. Деяким вдається встановити VPN, але поки що невеликий відсоток населення має таку можливість.

Високопільська селищна ТГ Бериславського району - по всій громаді відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Ведуться активні бойові дії. Всі адміністративні будівлі зруйновані. Місцеве населення самостійно виходить а, іноді, за наявності транспорту виїжджає на підконтрольну Україні територію. На окупованій частині громади відсутній мобільний зв’язок. На деокупованій частині мобільний зв’язок слабкий. Велика потреба в медикаментах. В самому смт розташоване стаціонарне відділення для людей похилого віку, в якому перебуває 15 осіб. Люди похилого віку та особи з інвалідністю потребують термінової евакуації спеціалізованим транспортам через зелені коридори.Потрібна евакуація населення, котре залишилось і не має змоги виїхати самостійно!

Великоолександрівська селищна ТГ – окупанти обстріляли громаду, через що зник мобільний зв’язок.

Кочубеївська сільська ТГ – в самому населеному пункті електропостачання та водопостачання є. Електропостачання відновлено на території всієї громади. Хліб та деякі продукти харчування завозяться з Дніпропетровської області. Волонтери надають допомогу з продуктами та медикаментами. Сімейний лікар відновив прийом громадян. Укрпоштою в деяких старостатах пенсія за березень, квітень та травень в повному обсязі ще не виплачена. Проблема з ПММ. Інтернет працює частково. Мобільний зв’язок слабкий.

Нововоронцовська селищна ТГ – негазифіковані. Громада знаходиться під постійними обстрілами військових рф. Селище Нововоронцовка залишається без водопостачання. Частина селища залишилась без електропостачання. Також відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах: Миролюбівка, Хрещенівка, Трудолюбівка, Шевченківка, Любимівка, Осокорівка. Через інтенсивні активні бойові діі ремонтні роботи по відновленню електромереж проводяться по можливості. Червоним Хрестом та волонтерами по самому селищу надається допомога продуктовими наборами населенню (в першу чергу людям пенсійного віку). В селах Любимівка та Миролюбівка відсутнє газопостачання та багато зруйнованих будинків. З села Трудолюбівка люди виїхали повністю. Потрібна допомога з медикаментами. Значно погіршився мобільний зв’язок. Зв’язок є лише в певних місцях громади, тому до них додзвонитись дуже важко.

Новоолександрівська сільська ТГ – негазифіковані; енергопостачання та водопостачання по самій Новоолександрівці є. Села Золота Балка, Червоне, Біляєвка вже два місяці без води та електроенергії. Для відновлення електропостачання потрібна спеціальна техніка, крім того там йдуть постійні бойові дії. Відновлено електропостач в селах Гаврилівка, Новоолександрівка, Михайлівка, Українка, Петропавлівка.  У с. Біляєвка від обстрілів пошкоджено приміщення Біляєвського ліцею приміщення будинку укльтури та старостату. 

Мобільний зв’язок слабий. Інтернет частково є. У селі Золота Балка у будинку людей похилого віку перебуває 23 пацієнта, які мають потребу в медикаментах, продуктах харчування та засобах гігієни й памперсах. Люди потребують термінової евакуації.Мешканцям громади потрібна волонтерська допомога продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни, памперсами, ПММ та у скрапленому газі.

Новорайська сільська ТГ – мобільного зв’язку майже немає. Додзвонитись дуже важко. Самі мешканці, щоб мати змогу комусь подзвонити шукають місця, де з’являється мобільна мережа. Електропостачання та водопостачання є; негазифіковані. Хліб доставляється з Бериславського хлібозаводу. Інфраструктура ціла. Внутрішньо переміщених осіб нараховується 36 осіб. Пенсії за травень та червень готівкою не виплачені. В селищі Максима Горького часткова руйнація школи та адмінбудівлі колишньої сільської ради, після обстрілів в приватних будинках є вибиті шибки. Потрібна волонтерська допомога з медикаментами, скрапленим газом в балонах та ПММ. Інтернет відсутній.

Мобільний зв’язок в Каховському районі почав з’являтися в таких громадах: Верхньорогачицькій, Великолепетиській, Горностаївській, Любимівській, Таврійській, Тавричанській, Рубанівській, Асканія-Нова, Костянтинівській, Каховській та Новокаховській ТГ. 

В Зеленопідській, Хрестівській, Присиваській та Чаплинській громадах Каховського району мобільний зв’язок дуже слабкий та працює в окремих місцях, чи взагалі відсутній. В районі почав з’являтися Інтернет від провайдера «Рубін». Люди встановлюють VPN або мати змогу розрахуватись через банківські картки. Але поки що це незначний відсоток населення. 

В м. Нова Каховка продають російські стартові пакети мобільного зв’язку.Підтоплення м. Нова Каховка зупинилося та вода відійшла в майже звичайне русло.

В громадах, з якими можливо зв’язатися ситуація стабільно-напружена, водопостачання, електроенергія наявні. 

Продуктами харчування забезпечені. Органи місцевого самоврядування залишаються на місцях та працюють. Нагальними питаннями залишаються підвоз медикаментів та дитячого харчування, а також через відсутність мобільного інтернету виникла така проблема з онлайн розрахунком за продукти харчування.

Робота щодо відновлення мобільного зв’язку та Інтернету українських операторів проводиться.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ