Підтримати нас

Окупанти звинувачують українських підлітків у коригуванні вогню

Vgoru
Автор статті
10 грудня 2022 08:27
889
Поширити:

російські загарбники на окупованих територіях Херсонської та Запорізької області кидають «на підвал» підлітків, звинувачуючи їх у корегуванні вогню. Про це в програмі «Звільніть наших рідних» на Громадському радіо заявила документаторка Медійної ініціативи за права людини Анастасія Пантєєлєва.

«Окупанти думають, що це «перевиховання». Я виходжу з того, у чому звинувачують цих дітей. Зазвичай це коригування. Якщо раніше звинувачення були різні, і причини для полону були різноманітні, то зараз, чим більше успіхів мають ЗСУ, тим одноманітніше стають звинувачення. Здебільшого це коригування або співпраця із ЗСУ, СБУ, будь-яким правоохоронним органом. І підлітки дуже підходять під це, бо вони допитливі, вони можуть ходити там, де не потрібно ходити, вони люблять фотографувати все незвичне», – зазначила Пантелеєва.

Документаторка нагадала про історію 14-річного підлітка з Киселівки, який хотів сфотографувати ворожу техніку. За це його ув’язнили та кинули «на підвал».

Також за словами Пантелеєвої, є випадки викрадення та вивезення дітей до рф. Коли росіяни відступали з правого берега Херсонщини, то вивозили найнезахищеніші версти населення. Туди потрапляли й діти, позбавлені батьківського піклування, і люди з геріатричних центрів. 

Раніше ми повідомляли, що росіяни на тимчасово окупованих територіях хочуть мобілізовувати 17-річних підлітків.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ