Підтримати нас

Окупанти створили "уряд Херсонської області" та привезли "керівників" із рф

Vgoru
Автор статті
04 липня 2022 15:35
1,525
Поширити:

Після приїзду на Херсонщину першого заступника керівника адміністрації президента РФ Кірієнка в регіоні з'явився так званий "уряд Херсонської області".

Про це пише Суспільне, посилаючись на повідомлення пропагандистських ЗМІ.

Поки до складу новоствореної російськими окупантами структури увійшло четверо: очолив "уряд" – Сергій Єлісєєв, який до цього обіймав посаду першого заступника голови уряду в Калінінградській області РФ, його заступником став нардеп-колаборант Олексій Ковальов, ще один заступник Володимир Беспалов також із Калінінградської області, був заступником міністра муніципального розвитку. Також у так званому "уряді" є один міністр освіти та науки. Ним став заступник голови адміністрації міського округу Кашира Московської області Михайло Родіков.

Херсонський політолог Володимир Молчанов вважає, що здатність цих "кадрів" щось налагодити сумнівна, бо вони ніколи не стикалися з тим, що жителі регіону їх та їхню державу ненавидять.

"Це наслідки останнього "візиту" Кірієнка. Сальдо розставив його людей, плюс Ковальова, мабуть, на противагу нав'язаному йому Булюку, за принципом "ворог мого ворога". А стосовно суверенної області – це, по-перше, данина власній манії величі, бо "глава ВГА" вже давно мріяв стати диктатором "держави" – саме тому видавав "укази" і створив "управлєніє внєшнєй політики". Заразом, можливо, і страхує майбутню втечу чи сподівається торгуватись і розмінюватись", – каже Молчанов.

Формування російськими окупантами так званого "уряду Херсонської області" підтверджує отриману раніше інформацію, що на Херсонщині триває перерозподіл реальної влади, а також повне розчарування в компетентності колаборантів, говорить перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

"У новому "уряді" – практично всі керівні посади займатимуть громадяни Росії. Жителі Херсонщини великої різниці не відчують, бо в гуманітарному плані гірше вже практично не може бути. Тішать лише тактичні успіхи ЗСУ на нашому напрямку. Херсонщина залишається Україною, яких би адміністративних експериментів не проводили окупанти на тимчасово неконтрольованій території", – каже Соболевський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ