Підтримати нас

Окупанти різними способами примушують херсонців отримувати паспорти рф

Vgoru
Автор статті
12 липня 2022 17:52
1,021
Поширити:

Окупаційна влада вигадує нові способи для того, щоб примусити жителів Херсонщини змінити громадянство. Російський паспорт тепер вимагають не тільки при отриманні гуманітарної допомоги.

За словами однієї з херсонок є один з центрів, який знаходиться біля колишнього "Сільпо" на Ушакова. В ньому у суботу жінка бачила черги охочих оформити російський паспорт, пише Суспільне.

"Черга справді є, вона велика і в основному в цій черзі літні люди, переважно пенсіонери, молодих одна-дві людини. На місцевих жителів тиснуть будь-якими засобами, щоб люди йшли й брали паспорти", - каже херсонка.

Попри заяви окупаційної влади про десятки тисяч охочих отримати російський паспорт, жителі Херсонщини не мають бажання їх брати, говорить заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Тому цю процедуру максимально спростили.

За словами заступника директора Центру близькосхідних досліджень Сергія Данилова, зусилля щодо примусової паспортизації збільшилась в усіх сферах діяльності.

"Військові рф тепер вимагають за кожну адміністративну дію, соціальну чи суспільну показати паспорт. Видача так званих пенсій, перереєстрація бізнесу - інакше погрожують конфіскувати, або як вони кажуть, націоналізувати бізнес. Також це стосується перереєстрації транспортних засобів, автомобілів приватних і тих, що належать до підприємств. Почали погрожувати вчителям і медикам звільненням, якщо вони не отримають російський паспорт", - повідомляє Данилов.

Україна ці так звані "документи" не визнаватиме. Отримання російського паспорта в умовах небезпеки, говорить Юрій Соболевський, не вважається злочином. Але колаборанти, котрі добровільно звертаються за паспортами, мають відповідати згідно з чинним українським законодавством.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ