Підтримати нас

Окупанти пропонують жителям Херсонщини стати “поліцаями”

Vgoru
Автор статті
15 березня 2022 18:25
1,811
Поширити:

Місцевих жителів Нової Каховки, Каховки та Таврійська окупаційні війська схиляють до колабораціонізму. Вони закликають вступати до лав так званої “поліції”. Не знаходите в цьому аналогію з Другою світовою війною? Тоді також нацисти розклеювали такі звернення до місцевих жителів по містах та селах Херсонщини. Як кажуть, в історії все повторюється.

Як повідомляє рух ЧЕСНО, усіх охочих вступити до лав цієї “поліції” чекає спеціальний відбір. І якщо кандидат себе добре зарекомендує, він буде “офіційно” працевлаштований у силовій структурі. Іншими словами, місцевим жителям пропонують служити окупантам. А як показали події Другої світової війни, це може означати, що будуть виконуватися каральні функції проти своїх же земляків.  

У повідомленні руху ЧЕСНО просять: “Оскільки ми точно знаємо, що Нова Каховка, Каховка та Таврійськ обов'язково будуть звільнені нашими військами, застерігаємо містян не долучатися до незаконних закликів окупантів”.  

Нагадаємо, що 15 березня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за співпрацю з російськими окупантами. За таку діяльність кожному колаборанту загрожує тюремне ув’язнення терміном на 15 років.    

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ