Підтримати нас

Окупанти маніпулюють та перешкоджають місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС – Енергоатом

Vgoru
Автор статті
02 вересня 2022 06:53
452
Поширити:

Російські окупанти брешуть, маніпулюють і спотворюють реальний стан справ на Запорізькій АЕС.

Також вони розповсюджують лише вигідну для них інформацію про візит місії МАГАТЕ. Про це повідомляють на телеграм калані НАЕК “Енергоатом” у Телеграм.

“російські окупанти докладають максимум зусиль, щоби не дати Місії Міжнародного агентства з атомної енергії можливості ознайомитися з реальним станом справ на Запорізькій АЕС. Вони поширюють маніпулятивну та брехливу інформацію про цей візит”, – йдеться в повідомленні. 

Учора, 1 вересня, більшість журналістів, які приїхали на станцію, були російськими пропагандистами. Українських та іноземних кореспондентів російські військові на ЗАЕС не пропустили. 

Також у НАЕК додали, що загарбники “розповідали” представникам місії щодо обстрілів та пошкодження інфраструктури станції, звинувачуючи в цьому українські війська. А свою військову техніку, які перебуває в залах енергоблоків із порушенням усіх правил пожежної безпеки, окупанти “представили” міжнародним експертам як техніку “військового хімзахисту”. До того ж окупанти не пустили місію в кризовий центр ЗАЕС, оскільки там сховали від МАГАТЕ російських військових, які перебувають на станції.

Водночас російські військові заглушили мобільний зв'язок та інтернет в Енергодарі, щоби не дати можливості передавати фото або відео із Запорізької АЕС. 

Нагадаємо, що 1 вересня Місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула на Запорізьку АЕС. Вона пробула на станції кілька годин, після чого там лишилося 5 представників Місії, які продовжать роботу до 3 вересня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ