Підтримати нас

Оксфордський словник обрав найпопулярніше слово 2021 року

Автор статті
02 листопада 2021 06:30
991
Поширити:

Оксфордський словник англійської мови - один із найавторитетніших лінгвістичних кодексів у світі. Вчені, які залучені у роботі словника (а вона не припиняється ніколи), у тому числі наприкінці кожного року повідомляють, яке слово було популярним в англомовних людей за цей період.

Такі підрахунки проводилися й у 2021 році. 1 листопада на сайті Оксфордського словника з'явилася інформація, що найпопулярнішим словом року було слово "vax" - тобто, "вакцина", "вакцинація", "вакцинувати" або "прихильник вакцинації".

На сайті видавництва Оксфордського університету повідомили, що слово “vax” до вересня 2021-го використовували у 72 рази частіше, ніж у 2020-му.

"Vax" - наше слово року у 2021 році. Немає слова, що краще показує атмосферу цього року, ніж "vax", - повідомляється на ресурсі.

Словник також наголосив на прискореному поширенні похідних цього слова. Наприклад, таких як "vaxxie" (фото, зроблені під час вакцинації, за аналогією з "селфі"), "anti-vaxxer" (противник вакцинації), "double-vaxxed" (людина, вакцинована двома дозами) тощо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ