Підтримати нас

На звільнених територіях Херсонщини розслідують сексуальні злочини

Vgoru
Автор статті
27 жовтня 2022 12:35
740
Поширити:

Міністерство внутрішніх справ відкрило 43 кримінальні провадження за фактами сексуальних злочинів на тимчасово окупованих росіянами територіях України.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час брифінгу в Military Media Center, що відбувся 27 жовтня.

"У деяких провадженнях, справді, є кілька фактів, кілька епізодів, декілька постраждалих або навіть декілька злочинців", - зазначила вона.

За словами Павліченко виявити такі злочини дуже складно. Постраждалі не завжди готові про це говорити, а правоохоронці до цього не змушують.

"Коли такі факти стають відомі, правоохоронні органи починають їх розслідувати. Ми робимо все для того, аби постраждалі отримували комплексну допомогу, а винні були покарані", - каже заступниця міністра.

Для виявлення, фіксації та розслідування сексуальних злочинів проти мирного населення на деокупованих територіях запустили роботу спеціалізованих груп поліціянтів.

До цих груп належать фахівці-поліціянти, які раніше працювали з виявленням та документуванням домашнього насильства, ювенальні поліціянти, слідчі, прокурори та психологи.

Такі групи вже працюють на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Донецької та Херсонської областей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ