Підтримати нас

На Херсонщині відкриваються модернізовані ЦНАПи

Автор статті
18 листопада 2019 10:00
641
Поширити:

Програма «U-LEAD з Європою» працює над створенням ЦНАПів з 2016 року. Першою громадою на Херсонщині, в якій з’явився сучасний модернізований ЦНАП стала Кочубеївська ОТГ, яка, до речі, і стала першою об’єднаною громадою в рамках реформи децентралізації.

Радниця з муніципальних послуг Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування(ЦРМС) Оксана Гуцоляк повідомляє:

"Програма «U-LEAD з Європою» виступила з умовою, щоб наш Центр розвитку місцевого самоврядування допоміг громадам заповнити проектні заявки для участі у програмі. Всього було подано 24 заявки. Отже, на Херсощині загалом планують відкрити 24 ЦНАПи саме в ОТГ. Наприклад, в Музиківській ОТГ можна буде отримати  закордонний паспорт. Є заявки і від необ’єднаних територіальних громад – це Нова Маячка і смт Рикове. Ці населені пункти так само мають можливість долучитися до цієї програми. Але ЦРМС  фокусується на ОТГ, які беруть на себе повноваження з надання адміністративних послуг". 

Незабаром відкриються ЦНАПи у Білозерській, Музиківській, Зеленопідській, Станіславській об'єднаних територіальних громадах. А ЦНАП у Чаплинській ОТГ вже обслуговує громадян.    

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ