Підтримати нас

На дорогах чергуватимуть «Фантоми»

Автор статті
24 січня 2022 14:00
1,137
Поширити:

Уже на цьому тижні автомобілі поліції, які отримали назву «фантоми»,  почнуть стежити за рухом на вулицях і автомагістралях. Така автівка зовні нагадує звичайний транспортний засіб без будь-яких поліцейських маркувань. Вона рухається по трасі й фіксує всі порушення в обох напрямках. Ці дані надходять  до спеціальної бази, а порушник правил дорожнього руху, насамперед швидкісного режиму, отримує штраф.

Власне, такий метод давно застосовується за кордоном. Машина без будь-яких розпізнавальних знаків рухається в потоці і одразу ж реагує на порушення. Тільки там поліціянти вмикають проблискові вогні і наказують порушникові зупинитися для подальших з’ясувань. Якщо не зупиняється, влаштовують погоню. Сервіс ютуб переповнений такими захопливими відео переслідувань.

На думку міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського,  передає пресслужба МВС, на фантоми передусім покладається превентивна функція. Вони повинні запобігати порушенням.

«Поліцейський «фантом» без розпізнавальних знаків може фіксувати багато об’єктів одночасно», – зазначив міністр.

Сподіваємося, що після цього на дорогах стане більше порядку. Бо і високі штрафи за порушення правил дорожнього руху, і встановлення нових камер відеофіксації помітно не вплинули на безпеку водіїв та пасажирів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ