Підтримати нас

Китай вийшов на перше місце у світі по касових зборах кіносеансів

Автор статті
20 жовтня 2020 13:00
735
Поширити:

Касові збори в китайському прокаті перевищили аналогічні показники в Північній Америці і стали найбільшими у світі. Американська індустрія розваг усе ще не оговталася від пандемії, а кінотеатри Китаю вже давно повернулися до стабільного заробітку.

За даними компанії Artisan Gateway, у неділю, 18 жовтня, касові збори в Китаї досягли позначки 1,988 мільярда доларів, а в Північній Америці цей показник склав 1,937 мільярда. Аналітики очікують, що розрив до кінця року навіть збільшиться.

Відзначається, що фахівці тривалий час передбачали, що китайський бокс-офіс у певний момент стане лідером у світі. Разом з тим, те, що це все ж сталося, є історичною зміною, оскільки американський прокат був лідером з моменту появи бізнесу повнометражних фільмів - тобто, майже з двадцятих років минулого століття!

У Китаї роботу змогли відновити десятки тисяч кінотеатрів, які зараз працюють на 75% своєї звичайної місткості. Під час недавнього національного свята, що проходить з 1 по 8 жовтня, кінотеатри Китаю продали квитків на 586 мільйонів доларів. У серпні в китайський прокат вийшов найприбутковіший проєкт 2020 року - фільм про Другу світову війну «Вісім сотень», який уже зібрав 459 мільйонів доларів. 

У той же час, у Північній Америці, в першу чергу, у США, більшість кінотеатрів усе ще закриті або працюють в обмеженому режимі через пандемію коронавірусу. Багато студій перенесли свої очікувані прем'єри.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ