Підтримати нас

Колихаєв пояснив навіщо збирає інформацію про мешканців квартир

Vgoru
Автор статті
06 червня 2022 14:21
1,509
Поширити:

Міський голова Херсона не збирається виїжджати з Херсона. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він нагадав містянам, що відповідно до українського законодавства він має підготувати місто до зими. А ще пояснив для чого йому необхідна інформація про мешканців, що залишились у багатоквартирних будинках.

«Дані про наявність мешканців у розрізі ПІД'ЇЗДІВ, а не квартир ми збираємо ось для чого. Міські комунальні підприємства, такі як Херсонтеплоенерго, Херсонський водоканал та інші виживають рахунок абонентської плати. І якщо в багатоквартирному будинку залишився, наприклад, один мешканець зі ста, то нам треба розуміти, яке фінансове навантаження у вигляді неоплачених рахунків ляже на комунальне підприємство. Крім того, ми маємо спрогнозувати суми, які потрібно буде виділити з бюджету на підтримку КП. Отже, мене абсолютно не цікавить куди і з якої саме квартири поїхали мешканці. Я хочу розуміти у відсотковому співвідношенні готовність дому оплачувати комунальні послуги. Безумовно, ситуація щодо фактичного населення будинків може змінюватися, але цифри простіше коригувати, ніж щоразу збирати наново, втрачаючи дорогоцінний час», - написав Колихаєв.

За словами мера, деякі багатоповерхівки залишилися без голів ОСББ, а це значно ускладнює комунікацію з мешканцями. Тож щоб усунути всі можливі пошкодження потрібно значно напружитись.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ