Підтримати нас

Колаборанта Олексія Ковальова оголосили у розшук

Vgoru
Автор статті
15 липня 2022 09:00
831
Поширити:

Народному депутату України Олексію Ковальову від Слуги народу, який співпрацює з окупантами, обрали запобіжний захід - тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Депутата оголошено в розшук, повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

Генеральний прокурор повідомила йому про підозру 6 липня 2022 року.

У квітні 2022 року  працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

Розслідування встановило, що на початку липня цього року Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - «уряді Херсонської області».

Також 8 червня 2022 року на своїй сторінці в соціальній мережі він розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України для  впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості.

Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ