Підтримати нас

Кого шукає поліція?

Автор статті
06 березня 2020 08:00
739
Поширити:

Нелюд, який позбавив життя пенсіонерку, до цього часу не покараний, і, можливо, досі гуляє вулицями Херсона.

Злочин без покарання?

Більше  двох років минуло від тієї моторошної трагедії, що сталася в п'ятницю, 2-го лютого. Десь о шостій  ранку карета швидкої допомоги доставила до реанімаційного відділення  Херсонської обласної клінічної лікарні  в дуже тяжкому стані жінку. Хтось познущався з бідолашної, не лишивши на ній живого місця, обличчя  в гематомах та порізах, численні травми голови. Невдовзі, не приходячи до тями, вона померла. Постраждалою виявилася 65-річна мешканка Острова, вона рано-вранці йшла на роботу до МКП “Херсонтеплоенерго”, де працювала прибиральницею. Душогуб накинувся на неї неподалік від занедбаних ангарів  на Острівському шосе.

Того ж дня Корабельний відділ поліції відкрив кримінальне провадження за двома статтями — “Умисне вбивство поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством” (п.10 ч. 2 ст. 115) та ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України “Вчинення дій сексуального характеру, щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років”!?  Більше двох років в усіх офіційних документах вказана саме ця стаття про зґвалтування дитини! Більше того, коли з часом  п.10 ч.2 ст.115 перекваліфікували на ч.2 ст. 121 “Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого”, друга інкримінована стаття все одно не змінилася. Що це, просто людський фактор, а може, розслідуванню цього злочину не приділяють належної уваги, бо змирилися з тим, що це, “висяк”?

Підозрюваний № 1

У 2018 році першим у поле зору правоохоронців потрапив раніше судимий громадянин. У далекому 1996 році Комсомольський райсуд засудив його за двома статтями Кримінального кодексу 1960 року — “Розкрадання державного або колективного майна шляхом крадіжки” та “Грабіж”. Проте засуджений не потрапив за ґрати, а за рішенням Феміди, поїхав на лікування — прямісінько до  психіатричної лікарні. Як цей чоловік у справі про вбивство зацікавив поліцейських? Невідомо. Однак певний час стражі порядку розглядали його кандидатуру як ймовірного вбивці, але з припущеннями до суду не звернешся. Тому через рік слідство прикро констатувало: “На теперішній час встановити злочинця не вдалося. Всі особи, які причетні до його скоєння, не встановлені, крім того, не встановлено всіх свідків, які могли перебувати у районі вчинення даного злочину”. 

Ґвалтівник з Олександрівки

На початку 2019-го поштовхом для активізації слідчих Корабельного району стала подія в селі Олександрівка Каланчацького району.  Все почалося з   відпочинку компанії — одна жінка і троє “панів”. Випивали горілку,  коли вдарила   одному з чоловіків у голову, той став чіплятися до представниці слабкої статті. Вдарив її декілька разів по обличчю та вчинив сексуальне насилля. Ясна річ, постраждала написала заяву до поліції і кривдника затримали. Який же  він має стосунок до вбивства в нашому місті? Херсонські слідчі промоніторили його мобільний  телефон  і дізналися, що 14.01.2018, 21.01.2018, 27.01.2018 він працював у зоні базових станцій Херсона. Правоохоронці звернулися до суду з надією отримати від операторів мобільного зв'язку інформацію, яка допоможе встановити точне місце, де засвітився телефон. Проте і це не допомогло слідству.

Минув ще рік. І в поліцейських знову з'явився підозрюваний. Наразі про це зарано писати, щоб не заважати розслідуванню. Але хочеться сподіватися - поліція все-таки знайде справжнього винуватця злочину, а не “цапа-відбувайла”.  А газета “Вгору”  за цим слідкуватиме.

Місцевій владі давно час звернути увагу на проблемні ангари вздовж Острівського шосе. Ці занедбані споруди,  наче “кістка у горлі”, для  жителів сусідніх багатоповерхівок. У тих недобудовах невідомо хто вештається, вночі освітлення там взагалі немає, тому ходити там — справжнє випробування. Люди зверталися до влади з проханням якось зарадити, навести порядок, знайти власників,  позакривати ці ангари, або взагалі знести, але маємо те, що маємо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ