Підтримати нас

Кирило Стремоусов отримав підозру у використанні комуністичної символіки

Vgoru
Автор статті
20 травня 2022 11:12
1,286
Поширити:

Нацполіція України повідомила відомому херсонському колаблорационісту Кирилу Стремоусову підозру у використанні забороненої символіки тоталітарного (комуністичного) режиму. 

Відповідний документ оприлюднено на сайті видання Главком.

Правоохоронці інформують, що у середині березня 2022 року Стремоусов розмістив на своєму Youtube-каналі звернення на підтримку держави-агресорки Росії, а також заклик провести мітинг 13 березня біля могили Невідомого солдата в окупованому Херсоні. 

У визначений день підозрюваний вийшов на мітинг, де звучали заклики, які дискредитували державну владу. Крім цього, учасники заходу тримали червоні прапори з комуністичною символікою. Ці стяги підпадають під дію закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки (ч.1 ст. 436-1 Кримінального кодексу).

Санкція статті, за якою оголошено підозру, передбачає покарання у вигляді обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін з конфіскацією майна або без такої. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ