Підтримати нас

Херсонська обласна рада ліквідувала Старозбур”ївську санаторну школу-інтернат

Автор статті
02 березня 2020 17:00
1,148
Поширити:

Відповідне рішення депутати Херсонської обласної ради прийняли на пленарному засіданні сесії обласної ради.

Таке рішення підтримали і депутатські комісії: з питань управління об’єктами комунальної власності (керівник Ю. Рожков) та з питань міжнаціональних відносин, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності (керівниця Г. Гонтарева)


Своїм рішенням депутати також затвердили план-графік за яким буде проходити ліквідація закладу.

Фактично підтримали ліквідацію санаторної школи-інтернату і у Херсонській ОДА. Так у листі за підписом заступниці голови Херсонської ОДА пані Чепіги зазначено, що отримати реабілітаційні послуги, які надає ця школа здобувачі освіти можуть у обласній дитячій протитуберкульозній лікарні.

Довідка: Старозбур”ївська санаторна школа-інтернат I-IIступенів є закладом загальної середньої освіти для дітей з малими і неактивними формами туберкульозу. У школі-інтернату станом на 1 листопада 2019 року навчалося 119 дітей, потужність 140 місць.

Департамент освіти Херсонської ОДА також рекомендував ліквідувати школу. За даними департаменту в разі ліквідації економія коштів обласного бюджету у 2020 році складе 3572820 грн.

Коштів на утримання санаторної школи-інтернату немає?! В той же час депутати збільшують витрати на утримання апарату облради:

 

Крім цього, депутати Херсонської обласної ради нещодавно своїми рішеннями ліквідували дитячі медичні санаторії на Херсонщині. Це – Новокаховський дитячий кардіоревматологічний санаторій «Дружба», Новоолександрівський дитячий гастроентерелогичний санаторій та Новомаячківський дитячий психоневрологічний санаторій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ