Підтримати нас

Ірина Верещук закликає вчителів та батьків учнів виїхати з окупованих територій

Vgoru
02 червня 2022 10:47
3,098
Поширити:

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України закликала жителів тимчасово окупованих територій виїхати на підконтрольну Україні територію. Відповідний пост вона опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зараз опускається залізна завіса між цивілізацією та дикістю. Багато мешканців на тимчасово окупованих територіях зараз вирішують для себе: з якої сторони паркана вони хочуть опинитись: з цієї, або з тієї.

Те, куди у вересні підуть вчитися діти може буквально визначити долю: і дітей, і батьків.

Щодо педагогів, особливо молодих, то неправильне рішення зараз може назавжди зруйнувати професійне життя. Тому, звертаюсь до педагогів навчальних закладів всіх рівнів на тимчасово окупованих територіях:

Не працюйте на окупантів. Просто переїдьте на підконтрольну Уряду України територію. Робота тут вам знайдеться. Якщо будете працювати на окупантів, юридичної відповідальності, можливо, ви уникнете. Але, вашу кар’єру педагога на цьому буде завершено", - написала Верещук.

Міністерка закликала батьків не вести дітей до шкіл в окупованих регіонах, а переїхати на підконтрольну територію та в новому навчальному році розпочати навчання вже там. 

Проте, за 3 місяці на Херсонщині не було організовано жодного "зеленого коридору" і люди виїжджають своїми силами, ризикуючи життям. До того ж не у всіх є змога заплатити перевізникам, а волонтери мають обмежені можливості у кількості людей, яких вони можуть вивезти. Тому виїхати, на жаль, не так просто.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів