Підтримати нас

Хто керує пропагандистськими медіа Херсонщини

Vgoru
Автор статті
25 серпня 2022 14:42
675
Поширити:

Росіянин олександр малькевич на окупованій частині Запорізької та Херсонської областей займається створенням пропагандистських медіа. Вони “базуються ”на основі місцевих телеканалів, які захоплені або віддані окупантам.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

олександр малькевич — генеральний директор телеканалу «санкт-петербург», член Громадської палати росії. На сайті російського смітника «риа новости» за тегом «малькевич» можна знайти купу публікацій, де він закликає: «разорвать шаблоны восприятия Запада другими странами», переконує, що «Европа плачет и продолжает «есть кактус» — це про нібито неефективність антиросійських санкцій, а тому їх "потрібно чимшвидше зняти".

У 2018 році олександр малькевич поїхав у Сполучені Штати Америки створювати там нове медіа USA Really. І був успішно затриманий, допитаний співробітниками ФБР, але потім відпущений.

Як писало видання Foreign Policy, затримання відбулося через те, що гроші на запуск нового сайту малькевичу дала контора «Федеральне агентство новин» євгена пригожина – російського бізнесмена, який відомий як «кухар путіна». пригожин особисто вербує у російських колоніях ув’язнених для терористичного формування пвк «вагнер», що бере участь у війні проти України. Помийка пов’язана з російським агентством інтернет-досліджень, співробітникам якого в США було висунуто звинувачення в рамках розслідування про втручання росії в президентські вибори в США 2016 року.

У Херсонській області олександр малькевич створив телеканал «таврия». Він розміщений на базі захопленого приміщення херсонської філії «Суспільного». Також росіянин є керівником так званої «медіашколи», де окупанти, в умовах нестачі кадрів, виховують "журналістів" для своїх потреб.

У Запорізькій області малькевич курує канал «ЗаТВ», створений на базі місцевого телеканалу «МТВ+» колаборанта євгенія балицького. «Директором» каналу призначено вадима іванова, уродженця новгорода. З 2011 року іванов працював у новгородській обласній телекомпанії під керівництвом того ж таки олександра малькевича. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ