Підтримати нас

Голосування за проєкти Громадського бюджету почалося – віддати свій голос можна в паперовій формі

Автор статті
06 жовтня 2020 06:56
1,454
Поширити:

У понеділок, 5 жовтня, розпочалося голосування за ідеї, які херсонці подали до Громадського бюджету Херсона.

Нагадаємо, всього у голосуванні беруть участь 85 проєктів. Голосування триватиме 2 тижні  - до 19 жовтня (включно). Малі проєкти мають набрати не менш, ніж 300 голосів, великі - понад 500.  Перевагу надаватимуть тим ідеям, які набрали найбільшу кількість голосів. 

Кожен херсонець може віддати свій голос за 3 малі та 3 великі проєкти.

Проголосувати, як і минулого року, можна двома способами: у паперовій і електронній формі. 

Голосування в електронній формі здійснюється через Е-сервіс “Громадський проєкт Херсон”, детальніше, як віддати свій голос цим способом, читайте в наступній статті, яка вийде вже завтра. 

Де можна проголосувати в паперовій формі

Проголосувати можна у вестибюлі Херсонської міської ради (просп. Ушакова, 37), окремий вхід з правого боку.

Графік роботи: понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, обідня перерва з 12.00 до 12.45. П’ятниця - з 8.00 до 15.45, обідня перерва з 12.00 до 12.45.

Через карантин до пункту голосування допускаються не більше двох осіб з дотриманням соціального дистанціювання та обов'язково в масках. 

На вході до місця голосування висить перелік та короткий опис усіх поданих проєктів, окремо малих і великих. Також з ними можна ознайомитися вже всередині пункту.

У бланку для голосування є обов’язкові поля для заповнення: прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, серія, номер паспорта або іншого посвідчення, адреса реєстрації та проживання.

Далі у відповідні поля треба вписати номери обраних вами проєктів.

Бланк для голосування.

Кожна особа може проголосувати лише один раз. У кінці робочого дня всі бланки передають адміністратору Е-сервісу “Громадський проєкт Херсон”, який вносить ці дані у систему. Тому проголосувати одночасно і в електронній, і в паперовій формі неможливо.

Хто може голосувати

Проголосувати може кожен громадянин віком від 16 років, який зареєстрований у Херсоні. Для підтвердження права на голосування особа має пред'явити консультанту, що працює в пункті для голосування, паспорт і після цього отримує один бланк для голосування.

Якщо адресою реєстрації в паспорті є не місто Херсон, то необхідно пред`явити інший документ, що підтверджує місце проживання, роботи, навчання, служби чи інше у Херсоні. Таким документом може бути довідка з місця роботи, студентський квиток денної форми навчання, свідоцтво на право власності нерухомого майна, тощо. Попередження: проголосувати онлайн такі особи не можуть, лише у паперовій формі!

Мешканці міста Херсона, які мають інвалідність і не можуть проголосувати особисто, мають право скористатися допомогою іншої особи. У такому випадку довірена особа має пред`явити паспорт та відповідне посвідчення особи, яка доручила їм проголосувати.

Зазначимо, згідно з Положенням про Громадський бюджет Херсона, якщо у результаті голосування два або декілька проєктів отримали однакову кількість голосів, пріоритетним є той, в якого більша кількість саме “електронних” голосів. Тому, всіх хто має таку можливість, закликаємо голосувати онлайн, особливо це актуально під час карантину.

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2020 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газети "Вгору" за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ