Підтримати нас

Херсонські ялинки поповнюють смітники. ФОТО

Автор статті
29 січня 2022 16:00
1,072
Поширити:

Новорічних ялинок цього року на Херсонщині заготовили більше, ніж торік, але попит, як стверджують лісові господарства, стає меншим. Чи це так - з’ясовувала Вгору.

В області - п’ять державних підприємств Агентства лісових ресурсів України: Великокопанівське, Збур’ївське, Великоолександрівське, Голопристанське та Олешківське.

Вони - легальні постачальники новорічних дерев. Для них це один з основних способів заробітку. За даними Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства, на тогорічні свята вони зрубали та продали 3535 ялинок, а цього Нового року - 3551. Заготовляються хвойні за попередніми замовленнями та передоплатою. 

Цієї зими найбільшим постачальником виявилося ДП  “Великокопанівське лісомисливське господарство” - 2519 ялинок, “найскромнішим” - ДП “Збур’ївське ЛМГ” - у них замовили усього два дерева. 

Але, судячи з усього, продавці не змогли реалізувати товар повністю. Тобто частина ялинок/сосен опинилися на смітнику вже в новорічну ніч.

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото Дмитра Воробйова

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ