Підтримати нас

Херсонцям надаватиме газ “постачальник останньої надії”

Автор статті
02 грудня 2020 10:30
1,894
Поширити:

Одразу 270 тисяч споживачів газу  Херсонщини перейшли до постачальника "останньої надії", яким начебто є ТОВ "Газопостачальна компанія" Нафтогаз України ".

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Постачальник" останньої надії "(ПОН) підтримав 270 тисяч клієнтів Херсонщини. Їх попередній постачальник не зміг купити газ на ринку, хоча його досить у трейдерів, а сховища рекордно заповнені. І люди почали від сьогодні отримувати газ від газопостачальної компанії" Нафтогаз України ", яка в якості ПОН додатково виконує функцію "страховки" на ринку", - сказано в повідомленні.

У компанії відзначають, що споживачі продовжать отримувати газ, не відчувши будь-яких змін.

"А ось різниця в рахунках буде помітною - газ від ПОН дешевше. Тариф ТОВ "Херсонрегіонгаз "- 8,20 грн за кубометр, а вартість газу в рамках "постачальника останньої надії" (ПОН) становить 6,77 грн за куб.м" , - наголошується в повідомленні.

У "Нафтогазі" нагадують, що "постачальник останньої надії" продовжить постачати газ жителям області протягом двох місяців. За цей час мешканці Херсонщини повинні вибрати собі нового постачальника з близько 50-ти, які зараз присутні на ринку.

Як повідомлялося, з 1 жовтня “постачальник останньої надії" на ринку газу почав забезпечувати паливом понад 410 тисяч побутових споживачів, в тому числі 404,55 тисяч клієнтів, які перейшли від "Донецькоблгазу".

Раніше Кабінет міністрів затвердив ТОВ "Газопостачальна компанія Нафтогаз України” "постачальником" останньої надії "(ПОН) на ринку природного газу для населення терміном на три роки як переможця конкурсу.

Міністерство енергетики визначило компанію переможцем конкурсу, оскільки вона запропонувала поставляти газ споживачам без постачальника-посередника з націнкою 0%.

Згідно з діючими правилами, ПОН зобов'язаний протягом 60 днів постачати газ споживачеві, якщо той залишився без постачальника цього ресурсу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ