Підтримати нас

Хабарник з військкомату «очолив» юридичний відділ окупаційної адміністрації Каховки

Vgoru
04 травня 2022 14:33
1,034
Поширити:

Колишній співробітник Каховського об’єднаного військового комісаріату Олександр Сухомлин «очолив» юридичний відділ так званої «військово-цивільної адміністрації» в тимчасово окупованій росією Каховці, що на Херсонщині.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомили джерела в Каховці на умовах анонімності.

Олександр Сухомлин працював начальником відділу військового обліку та бронювання Каховського об’єднаного військового комісаріату, був заступником голови міської комісії з питань проведення перевірок стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних.

Восени 2018 році його та ще одного співробітника комісаріату викрили при отриманні хабара у 800 доларів за звільнення від призову на строкову службу від одного з призовників. Однак Сухомлину вдалося уникнути покарання: обвинувальний вирок у цій справі суд виніс головному спеціалісту відділення комплектування військомату, покарання якого обмежили штрафом у 25,5 тис. грн.

Олександр Сухомлин через деякий час звільнився з військомату і влаштувався юристом у комунальне підприємство «Каховська керуюча компанія». Але досить швидко його звідти звільнили за некомпетентність.

«Схоже, здібності Сухомлина цілком підійшли російським окупантам і він допомагає з «юридичним» супроводом у їхній так званій «військово-цивільній адміністрації» у Каховці. Крім Сухомлина серед місцевих колаборантів в окупаційній «владі» можна зустріти й інших людей, яким через брак знань і небажання працювати чесно раніше ніяк не вдавалось отримати омріяні посади. Серед них – продавчиня взуття Ірина Махньова, яку призначили керувати управлінням освіти в Каховці, мабуть, з огляду на її антиукраїнську позицію», – розповів каховський журналіст Олег Батурин.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ