Підтримати нас

Доля викрадених росіянами співробітників Нацпарку “Білобережжя Святослава” досі невідома, – Мойсієнко

Vgoru
Автор статті
04 лютого 2023 12:27
893
Поширити:

Сергія Лейбака та Анатолія Ізбаша армія рф викрала з території заповідника "Білобережжя Святослава", що на Миколаївщині, ще у березні 2022 року. Відтоді вони у полоні й про них ніхто нічого не знає. Про це в ефірі Медіаплатформи Вгору повідомив Іван Мойсієнко доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки й техніки України.

Також науковець розповів про наслідки військових дій для екосистеми заповідників Херсонщини.

“Після Другої Світової війни наша природа нічого подібного не відчувала. Зміни дуже швидкі та катастрофічні”, – зазначив Мойсієнко.

На Кінбурнській косі – ситуація надзвичайно тяжка. Щодня там артилерійські дуелі. Згоріли тисячі гектарів, постійні вибухи. Там – найбільше уражених ділянок на заповідних об’єктах.

“Якщо говорити про порушення, завдані військовою технікою, або в ході будівництва фортифікацій, або потужних вибухів, коли екосистема повністю знищується, то там у первісному вигляді сама природа вже не відновиться ніколи. Там треба буде застосовувати “квазівідновлювальні” екосистеми. Дорогі та тривалі по реставрації екосистем”, – каже науковець.

Потерпає від воєнних дій Асканія Нова. Заповідник під окупацією. Але колектив не виїхав, каже Мойсієнко. Люди працюють попри величезні ризики для життя аби врятувати велику колекцію диких тварин та степові фауни.

Повне інтерв'ю з Іваном Мойсієнком дивіться ТУТ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ