Підтримати нас

Депутату Херсонської міськради від “Блоку Володимира Сальдо” оголосили підозру в колабораціонізмі

Vgoru
28 квітня 2022 09:03
1,942
Поширити:

Депутат Херсонської міської ради, представник фракції “Блоку Володимира Сальдо” отримав підозру “у співпраці з державою-агресором, організації та проведенні мітингу на підтримку дій окупантів та активній участі у ньому (ч. 6 ст. 111-1 КК України)”.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно із матеріалами досудового розслідування, депутат Херсонської міської ради від політичної партії “Блок Сальдо”, знаючи, що місто Херсон тимчасово окуповане збройними формуваннями рф, записав відеозвернення для російського інтернет-видання, в якому закликав своїх співгромадян скласти зброю та припинити бойові дії. Також депутат організував та фактично брав участь у проведенні проросійського мітингу із пропагандою комуністичного, тоталітарного режиму, який транслювався у російських ЗМІ та у соціальних мережах.

“Крім того, з метою підтримки дій збройних сил рф та окупаційної адміністрації держави-агресора, підозрюваний за попередньою змовою з іншими особами оголосив про створення незаконного формування під назвою “Комитет спасения Херсонщины “За мир и порядок”, - йдеться в повідомленні”. 

У ході засідання цього “комітету” було проведено голосування на підтримку дій окупаційної адміністрації держави-агресора.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Цей злочин каратиметься позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП міста Києва за оперативного супроводження Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБ України.

Нижче фото зі сторінки Київської міської прокуратури.

Нижче скріншот з проросійського мітингу, на якому колишній селищний голова Антонівки Ігор Семенчев. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів