Підтримати нас

Четверо виробників боротимуться за право продати Херсону 50 тролейбусів

Автор статті
19 жовтня 2020 07:00
1,273
Поширити:

Стало відомо, які підприємства змагатимуться за право продати свій транспорт Херсону на кошти кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку. Це чотири компанії: корпорація "Богдан", підприємство "БКМ-Україна", ТОВ "Торговий дім Літан" і китайська компанія "Yutong".

На тролейбуси виділений кредит ЄБРР в розмірі 10 мільйонів євро, переговори про отримання якого велися з 2018 року. Таким чином, усереднена приблизна ціна одного тролейбуса становить 200 тисяч євро, або приблизно 6,4 мільйона гривень. Це відповідає вартості тролейбусів українського виробництва з коротким "аварійним" автономним ходом дальністю від 500 метрів до 2 кілометрів на малій швидкості.

Ще трохи більше 2 мільйонів євро виділяються Херсону як гранти, повертати які не потрібно. Один грант на 1,5 мільйона євро призначений на реконструкцію тягових підстанцій і будівництво нових ліній тролейбуса в мікрорайонах Корабел і Таврійський. Ще один грант на 460 тисяч євро піде на оплату роботи консультантів у рамках реалізації проєкту. Нарешті, останній грант у 150 тисяч євро призначений на розробку в Херсоні так званого “плану сталої міської мобільності”, розробку якого французька компанія Egis уже почала 9 липня поточного року.

Тролейбуси (а їх придбають одразу 50) повинні мати низький рівень підлоги по всьому салону, опцію автономного ходу, а також кондиціонери в кабіні водія і салоні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ